Американського фотографа вразили страви на позиціях ЗС України
Враженнями від української кухні та їжі на позиціях наших захисників американський фотограф Steve Andrе поділився на своїй сторінці у facebook.
«Для мене Україна - це мікс етнічних продуктів, якого я більше не бачив ніде. Це їжа, приготована татарами, грузинами, вірменами та українцями, доступна у більшості міст. Я люблю приходити сюди попоїсти. Добре відомо, що істи я люблю і полюбляю неймовірні страви. Я публікую фотографії дорогих страв, які замовляю.
Однак за час моїх поїздок з 2017 року моїми улюбленими наїдками стали ті, які пропонують мені солдати на «нульових» позиціях. Вибір меню - кава або чай. Вас ніколи не запитують, чи ви хочете їсти. Для вас вже обов’язково щось приготовано.
Кухаря на позиціях обирають зі звичайних солдатів. Лише раз солдат, який був шеф-кухарем до 2014 року, готував мені їжу. Однак головне не це. Важливо те, що ці люди, які так мало приділяють часу куховарінню, пропонують так багато. Їжа - це більше, ніж сума її інгредієнтів; це шанс обговорити спільні ідеї, поспілкуватися зі старими та новими друзями та насолодитися моментом.
Американський шеф-кухар Ентоні Бурден сказав: "Їжа формує суспільство, зміцнює його багатьма чарівними, цікавими та п’янкими способами. Ідеальна їжа, або краща їжа виникає в контексті, який здебільшого майже з їжею не пов'язаний".
Тепер я це розумію».