Зараз в ефірі:

Десерт, схожий на роги вівці

14.02.2021
Десерт, схожий на роги вівці

День Святого Валентина цьогоріч припав на неділю, тож часу відчути смак свята вистачить кожному. А щоб підсилити ефект від вже підготованих вами валентинок, романтичних подарунків і зізнань в коханні, пропонуємо приготувати неймовірно смачний іспанський десерт. Кулінарити зможете хоч вдома, хоч на польовій кухні, тож не залежно від того, де будете зустрічати свято, рецепт обов’язково занотуйте. Ірина Зінчук на чергування заступає зі Владиславою Василець, співзасновницею ресторану «Just Che».

Коли і як з’явились чурос, достеменно не відомо. За однією з версій, португальські мореплавці привезли з подорожей до Китаю рецепт тамтешніх пончиків. На півночі Китаю вони називалися ютао, на півдні йозагуей. Готували їх з борошна, води і солі і смажили в олії. Така швидка і невибаглива страва могла замінити хліб.

Цей стародавній китайський рецепт трансформували в іспанську страву, додавши до неї оливкову олію, а тісто не формували руками, а пропускали через спеціальний шприц. Цей смаколик набув широкої популярності серед іспанського населення. Окрім перекусу, чурос часто ставали сніданком чи вечерею. А пастухи готували цю страву в полі, просто неба. Згодом чурос почали присмачувати ароматними спеціями та підсолоджувачами. А назву десерт чурос, як запевняють місцеві, отримав через схожість на ріг однієї з порід овець.

Іспанський десерт чурос готують із солодкого заварного тіста, а потім обсмажують у фритюрі. Ніжні всередині та хрусткі ззовні пончики мають форму паличок або підков. В Іспанії ласощі продають на кожному кроці в спеціальних закладах чурреріях. Їх люблять і діти, й дорослі. Чурос смакують і на сніданок, і протягом дня, і як святковий десерт. А приготувати страву дуже швидко і легко навіть у домашніх умовах.

Щоб приготувати чурос, візьміть:

Воду з вершковим маслом доведіть до кипіння. До води додайте борошно, з’єднане з сіллю та цукром. Дерев'яною лопаткою замісіть тісто. Якщо тісто вже відстає від стінок, сформуйте його у кулю та відставте відпочити на 3 хвилини. Вбийте до тіста 1 яйце. Інтенсивно перемішайте. Розігрійте олію приблизно до 180 градусів. Покладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою «зірка» або ж надайте потрібну форму руками, притрусивши робочу поверхню борошном. Обсмажуйте чурос до золотавої скоринки та викладайте на паперовий рушник. Подавайте готовий десерт, припорошивши цукровою пудрою, поливаючи шоколадом, варенням або згущеним молоком.

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM! Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».

 

Владислава Василець  киянка, співзасновниця ресторану швидкого харчування чебуречна-реберня Just Che.

Покриття
Надсилайте повідомлення
+38 097 1991.8.24
Наші соцмережі
Завантажуйте додаток