Готуємо класичний морквяний кекс

Готуємо класичний морквяний кекс

Сьогодні ми готуватимемо Морквяний кекс і в помічники до Ірини Зінчук на чергування заступає ресторатор, шеф-кондитер Катерина Яблонська. Це дуже смачний і поживний кекс, який сподобається навіть тим, хто моркву взагалі не любить. Адже цей овоч у випічці взагалі не відчувається.

 

 

 

 

До речі, моркву почали використовувати у солодкій випічці ще в середньовіччі, коли звичні нам підсолоджувачі були дорогими та малодоступними. В якому році вперше спекли саме морквяний пиріг точно не відомо. Проте після Другої світової війни, коли у США з’явився надлишок консервованої моркви пекарі придумали, як можна її смачно використати. І тоді помаранчеві пироги з'явилися на столах чи не кожної американської родини. Ця випічка настільки прижилася там, що у 70-х роках минулого століття морквяний кекс увійшов у ТОП-5 улюблених страв мільйонів. А згодом він увійшов в список найпопулярніших рецептів 20 століття.

За цим рецептом можна приготувати кекс чи торт. Щоб здивувати друзів тортом — спечені коржі необхідно буде перемастити кремом "крем чиз".  Для цієї страви необхідно моркву відварити, натерти на терці. Змішати борошно, яйця, цукру, кукурудзяну олію, волоські горіхи, розпушувач, чорний перець, мускатний горіх та корицю. Потім додати підготовлену моркву. Викласти тісто у форму, змащену олією. Викласти форму в духовку, розігріту до 160 градусів і випікати 25 хвилин. Якщо плануєте робити торт — використовуйте форму діаметром 20-25 сантиметрів, якщо ж кекс — форму дня кексу з високими бортами. Кекс, після того як вистигне, — посипати цукровою пудрою. А коржі для торта просочити цукровим сиропом і змастити кремом, змішавши вершковий сир з цукровою пудрою міксером на малих обертах.

Щоб приготувати морквяний кекс вам потрібно взяти:

300 грамів борошна 
335 грамів моркви
2 яйця 
350 грамів цукру
240 грамів кукурудзяної олії
70 грамів волоських горіхів
4 грами розпушувачу
По дрібці чорного перцю, мускатного горіха та кориці.

Для просочення кексу візьміть 100 грамів води  та 150 грамів цукру.

Не забудьте, готувати беріться лише в гарному настрої. 
Готуйте з нами бо все смаку краще є з Армія FM.