Готуємо мідії з фенхелем і базиліком

Готуємо мідії з фенхелем і базиліком

На вулиці все холодніше, і світ довкола змінюється в передчутті зимових свят. Вітрини стають чарівно-святковими, з кав’ярень лунають пісні Френка Сінатри, а кухні господинь сповнюються пряними ароматами. В програмі Наряд на кухню ми розпочинаємо готувати святкові страви. Цього разу готуватимемо авторську страву Павла, яка стане окрасою кожного новорічного столу. Вона хоч і ресторанного рівня, ви зможете приготувати її навіть на позиції та по-справжньому вразити побратимів.

Мідії можна брати як свіжі, так і заморожені. Заморожені молюски — це вже давно не дивина, їх можна придбати чи не в кожному супермаркеті. Спочатку  обсмажуємо фенхель до золотавого кольору на оливковій олії, ллємо вино, випарюємо. Далі мідії та вершки тушкуємо декілька хвилин. Знімаємо з вогню, домішуємо січений часник із базиліком. Сіль та перець — за смаком. Часник та базилік слід додавати, коли страву вже зняли з вогню, адже ці інгредієнти втрачають свій смак та аромат, якщо їх надто довго піддавати термічній обробці.

До речі, м'ясо мідій — це чистий високоякісний білок. Вони містять корисні поліненасичені жирні кислоти, які покращують роботу мозку і повертають колишню гостроту зору. Вживання цього молюска в їжу знижує ризик виникнення онкологічних захворювань, а також є чудовим засобом для профілактики артриту. Також мідії відомі своєю здатністю зміцнювати імунітет. До того ж мідії — природний антиоксидант, оскільки містять вітамін Е, а також вітаміни групи В і D, мікроелементи та біологічно активні речовини.

Мідії, приготовані за таким рецептом, можна подавати як закуску, доповнити чіабатою, підсмаженою на грилі. Також їх можна додати до пасти чи салату. Така страва смакуватиме з келихом білого сухого вина.

Щоб приготувати Мідії з фенхелем та базиліком за рецептом Павла Серветника, візьміть:

400 грамів мідій
100 грамів фенхелю
60 мілілітрів білого вина
150 мілілітрів вершків
1 зубець часнику
30 грамів листя базиліку
20 грамів оливкової олії
сіль та перець до смаку

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!