Готуємо пасту з креветками

Готуємо пасту з креветками

Сьогодні ми готуватимемо неймовірно смачну й ароматну страву, яка завоювала прихильність у всьому світі. Це паста з креветками. ЇЇ вподобають не лише любителі страв з морепродуктами, а й поціновувачі італійської кухні. Дивовижно ароматна й дуже апетитна на вигляд! 

 

 

 

 

Помічником до Ірини Зінчук на чергування заступає ресторатор, шеф-кондитер Катерина Яблонська. Італійську пасту завжди потрібно готувати Аль-денте, тобто трішки не доварювати. Але головне в цій страві соус із вершків та креветок. Насамперед беремо часник, розчавлюємо ножем — так він краще розкриє аромат. Часник смажимо на вершковому маслі. Потім на сковорідку кидаємо креветки. Розмір значення не має, тому обирайте  ваші улюблені. Обсмажуємо їх із кожного боку протягом однієї хвилини. Забираємо зі сковорідки і знімаємо з них панцирі. Панцирі не викидаємо, а повертаємо назад на пательню і заливаємо невеликою кількістю білого сухого вина.  Вино випаровуємо на невеликому вогні втричі. Витягуємо панцирі — більше вони не знадобляться - і занурюємо в соус очищені креветки. Тоді додаємо до соусу вершки, жирністю 15-18%. Коли соус закипить — додаємо сіль, перець і трішки меду. А ще дрібку копченої паприки для неймовірного аромату та пікантності. Соус готовий! Тепер відварену пасту змішуємо з соусом, подаємо до столу!

Для пасти з креветками вам потрібно взяти:

500 грамів пасти 
150 грамів білого сухого вина
300 грамів креветок
250 грамів вершків
1 чайну ложку меду
40 грамів вершкового масла
3 зубці часнику
По дрібці чорного солі, перцю, копченої паприки

Не забудьте, куховарити слід лише в гарному настрої. 
Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM.