Готуємо Салат Yellowstone

Готуємо Салат Yellowstone

Сьогодні ми приготуємо дуже апетитний, яскравий салат. Він стане гарним початком новорічного застілля чи додасть вам наснаги після важкого бойового завдання. Мене звати Ірина Зінчук і разом зі мною в наряд на кухню заступає автор цього рецепту — Богдан Мацюра, ветеран АТО, а нині власник і шеф-кухар Львівського ресторану здорової їжі Гейзер. Привіт, Богдане! Розповідай, що за страву ти вигадав!

 

 

Червону цибулю нарізати кільцями, трохи пом’яти. Маринувати в суміші цукру та оцту 5 хвилин. Листя салату, різновидів латук, рукола і радічіо, змішати у великій мисці. Можна брати листя будь-якого салату, що вам смакує. Додати помідори чері, відварені й нарізані перепелині яйця, сир фета та куряче м'ясо. Куряче м'ясо слід завчасно приготувати на парі. Так ви збережете його користь і соковитість. Родзинкою цієї страви є дуже смачний соус із лимонного соку, меду та суміші італійських страв. Салат викласти шарами: зелень, помідори, яйця, м'ясо, сир, маринована цибуля. А зверху — медовий соус.

До речі, вживання овочевих і фруктових салатів уповільнює процес старіння мозку і знижує ризик розвитку деменції. Шпинат, крес-салат, рукола, радічіо — багаті хлорофілом, який сприяє посиленому транспортуванню кисню в мозок, вітаміном К, який покращує когнітивні функції мозку, та  фолатами, що покращують пам'ять.

Щоб приготувати Салат Yellowstone, візьміть:

40 г листя салату
20 г маринованої цибулі
50 г помідорів чері
30 г сиру фета
3 перепелині яйця
80 г курячого м’яса
40 г медового соусу
італійські трави за смаком

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!