Харчування армії — за Каталогом та аутсорсингом. Плюси і мінуси

Харчування армії — за Каталогом та аутсорсингом. Плюси і мінуси

Як прцювала раніше та як працює сьогодні система харчування військовослужбовців ЗС України і як в Міноборони підходять до відбору продуктів для бійців в ефірі радіо Київ ФМ розповів заступник начальника управління розвитку продовольчого забезпечення Головного управління супроводження матеріального забезпечення ЗС України полковник Олександр Хмиз.

 

 

 

Зокрема посадовець зазначив, що у війську нині діють дві системи харчування — за «Каталогом» та «аутсорсингом». Як жеж насправді працюють ці дві системи і як їх можна контролювати?

Слід зазнчати також, що на сьогодні є три варіанти організації харчування військовослужбовців. Перший — це «гаряче», яке наразі пріоритетне. Другий — забезпечення повноцінним харчуванням із використанням т. зв. 15-ї норми добового польового набору сухих продуктів у двох варіантах: для польових та для повсякденних умов. І третій —10-та норма, яка використовується в основному у військових частинах для окремих завдань.