Хто кращий: військові кухарі&львівські ресторатори?

Хто кращий: військові кухарі&львівські ресторатори?

В селі Старичі, що на Львівщині, в 138-му навчальному батальйоні матеріально-технічного забезпечення відбувся запеклий кулінарний турнір. Військові кухарі протистояли командам двох елітних львівських ресторанів. Готували їжу досвідчені кулінари в польових умовах - в наметах із військовим кухонним начинням. Хто ж переміг - армійські аси чи відомі ресторатори, знає наш спеціальний кореспондент Олексій Мазурін.

 

 

Згідно з правилами змагань, команди працювали в рівних умовах – куховарили на польовому  обладнанні, яке працює, як відомо на дровах. За дві години групи з трьох фахівців повинні були приготувати із однакового набору продуктів чотири страви – традиційний закарпатський бограч, лонгети з гречкою, салат «Олів’є» та узвар. Нагодувати кожна команда мала 40 осіб – підрозділ військовослужбовців-строковиків.

Змагання було справді запеклим. Одним із найбільших викликів стала необхідність регулювати температуру приготування страв на польових кухнях: розрахувати кількість дров та вчасно підкидати поліна. Досвідчені кулінари зазначили, що саме на таких пічках їжа виходить ароматнішою та смачнішою.

 

Визначали переможців за голосами професійного журі та військослужбовців, які обідали стравами конкурсантів. Експерти брали до уваги, окрім смакових властивостей страв, технологію приготування і сервірування столу.

По-новому смакував салат "Олів’є"  від ресторану «ДеЛюкс», в який кухарі додали армійський консервований перець. А загалом страви усіх конкурсантів були надзвичайно смачними. Однак перемогу у змаганнях здобула саме жіноча армійська команда. І це не випадково, адже 138-й навчальний батальйон - підрозділ, який готує кухарів для потреб усіх Збройних сил. Тут служать закохані у свою справу люди, фахівці, які здатні творити на кухні (зокрема, і на польовій) справжні дива.

Звісно, і цивільні шеф-кухарі, і військовослужбовці поділися секретами приготування страв із Армія «ФМ». А рецепт приготування найсмачнішого в світі хліба в польових умовах розкрили курсанти, які вчаться кулінарній справі в 138-му батальйоні. Тож слухачі військового радіо зможуть дізнатися всі ноу-хау у радіопрограмі «Наряд на Кухню», яку веде Ірина Зінчук.