Цей вишуканий десерт ідеально смакуватиме під час вечірніх посиденьок із рідними чи побратимами. Тож якщо полиці вашої комори вигинаються від банок із варенням, приготованим влітку вашою мамою, цей рецепт — саме для вас. Цього разу на кулінарне чергування до Ірини Зінчук заступає офіцер Повітряних сил і кулінарка-аматор Вікторія Кравченко.
Щоб приготувати традиційний пиріг на італійському пісочному тісті потрібно взяти цукор, ванільний цукор, сіль, яйце та жовток і добре розтерти. Додати рослинну олію і знову перемішати. З’єднати склянку борошна та розпушувач і додати до рідкої суміші. Далі всипати залишок борошна. Місити, поки тісто стане еластичним та не прилипатиме до рук. Розкачати тісто в коло товщиною 3-4 мм, перекласти у форму діаметром 18 см, змащену олією, і проколоти тісто виделкою.
До речі, традиційний італійський відкритий пиріг часто називають кростатою. В його основі пісочне тісто та начинка з фруктів чи джему. Історія цього десерту сягає 11 століття і відтоді рецепт вдосконалювався протягом 5 сотень років, поки італійці не зупинилися на найкращому варіанті — тісті фрола, схожому на пісочне, але легшому та ніжнішому. Це тісто не містить вершкового масла, лише рослинну олію. Тож підходить людям із лактозною непереносимістю. Найсмачнішу кростату випікають в автентичних італійських кондитерських. Але не менше смакуватиме і пиріг, приготований із програмою "Наряд на кухню"!
Продовжуємо приготування найкращого кростату. Крохмаль розчинити у теплій воді. Перелити варення у каструлю, поставити на середній вогонь. Додати до варення рідкий крохмаль. Перемішувати не зупиняючись до загустіння маси. Викласти начинку на тісто. Поставити в розігріту до 175 градусів духовку та випікати протягом 40-50 хвилин. З цього тіста можна зробити також пісочне печиво. Щоб страва була кориснішою, звичайне біле борошно можна замінити на суміш із цільнозернового пшеничного та кукурудзяного у пропорціях 50:50.
Для відкритого пирога на італійському тісті візьміть:
0,5 стакана цукру
0,5 пакетика ванільного цукру
сіль
1 велике яйце
1 великий жовток
6 ст. л. рослинної олії
2 стакани борошна (+0,5 стакана в залежності від того, скільки тісто візьме)
1 ч. л. розпушувача
Для начинки:
0,5 л варення
25 гр кукурудзяного крохмалю
Тепла вода-100 м
Цей вишуканий десерт ідеально смакуватиме під час вечірніх посиденьок із рідними чи побратимами. Тож якщо полиці вашої комори вигинаються від банок із варенням, приготованим влітку вашою мамою, цей рецепт — саме для вас. Цього разу на кулінарне чергування до Ірини Зінчук заступає офіцер Повітряних сил і кулінарка-аматор Вікторія Кравченко.
Щоб приготувати традиційний пиріг на італійському пісочному тісті потрібно взяти цукор, ванільний цукор, сіль, яйце та жовток і добре розтерти. Додати рослинну олію і знову перемішати. З’єднати склянку борошна та розпушувач і додати до рідкої суміші. Далі всипати залишок борошна. Місити, поки тісто стане еластичним та не прилипатиме до рук. Розкачати тісто в коло товщиною 3-4 мм, перекласти у форму діаметром 18 см, змащену олією, і проколоти тісто виделкою.
До речі, традиційний італійський відкритий пиріг часто називають кростатою. В його основі пісочне тісто та начинка з фруктів чи джему. Історія цього десерту сягає 11 століття і відтоді рецепт вдосконалювався протягом 5 сотень років, поки італійці не зупинилися на найкращому варіанті — тісті фрола, схожому на пісочне, але легшому та ніжнішому. Це тісто не містить вершкового масла, лише рослинну олію. Тож підходить людям із лактозною непереносимістю. Найсмачнішу кростату випікають в автентичних італійських кондитерських. Але не менше смакуватиме і пиріг, приготований із програмою "Наряд на кухню"!
Продовжуємо приготування найкращого кростату. Крохмаль розчинити у теплій воді. Перелити варення у каструлю, поставити на середній вогонь. Додати до варення рідкий крохмаль. Перемішувати не зупиняючись до загустіння маси. Викласти начинку на тісто. Поставити в розігріту до 175 градусів духовку та випікати протягом 40-50 хвилин. З цього тіста можна зробити також пісочне печиво. Щоб страва була кориснішою, звичайне біле борошно можна замінити на суміш із цільнозернового пшеничного та кукурудзяного у пропорціях 50:50.
Для відкритого пирога на італійському тісті візьміть:
0,5 стакана цукру
0,5 пакетика ванільного цукру
сіль
1 велике яйце
1 великий жовток
6 ст. л. рослинної олії
2 стакани борошна (+0,5 стакана в залежності від того, скільки тісто візьме)
1 ч. л. розпушувача
Для начинки:
0,5 л варення
25 гр кукурудзяного крохмалю
Тепла вода-100 м