Ідеальна страва людям із лактозною непереносимістю

Ідеальна страва людям із лактозною непереносимістю

Цей вишуканий десерт ідеально смакуватиме під час вечірніх посиденьок із рідними чи побратимами. Тож якщо полиці вашої комори вигинаються від банок із варенням, приготованим влітку вашою мамою, цей рецепт — саме для вас. Цього разу на кулінарне чергування до Ірини Зінчук заступає офіцер Повітряних сил і кулінарка-аматор Вікторія Кравченко.

 

 

 

 

Щоб приготувати традиційний пиріг на італійському пісочному тісті потрібно взяти цукор, ванільний цукор, сіль, яйце та жовток і добре розтерти. Додати рослинну олію і знову перемішати. З’єднати склянку борошна та розпушувач і додати до рідкої суміші. Далі всипати залишок борошна. Місити, поки тісто стане еластичним та не прилипатиме до рук. Розкачати тісто в коло товщиною 3-4 мм, перекласти у форму діаметром 18 см, змащену олією, і проколоти тісто виделкою.

До речі, традиційний італійський відкритий пиріг часто називають кростатою. В його основі пісочне тісто та начинка з фруктів чи джему. Історія  цього десерту сягає 11 століття і відтоді рецепт вдосконалювався протягом 5 сотень років, поки італійці не зупинилися на найкращому варіанті — тісті фрола, схожому на пісочне, але легшому та ніжнішому. Це тісто не містить вершкового масла, лише рослинну олію. Тож підходить людям із лактозною непереносимістю. Найсмачнішу кростату випікають в автентичних італійських кондитерських. Але не менше смакуватиме і пиріг, приготований із програмою "Наряд на кухню"!

Продовжуємо приготування найкращого кростату. Крохмаль розчинити у теплій воді. Перелити варення у каструлю, поставити на середній вогонь. Додати до варення рідкий крохмаль. Перемішувати не зупиняючись до загустіння маси.  Викласти начинку на тісто. Поставити в розігріту до 175 градусів духовку та випікати протягом 40-50 хвилин. З цього тіста  можна зробити також пісочне печиво. Щоб страва була кориснішою, звичайне біле борошно можна замінити на суміш із цільнозернового пшеничного та кукурудзяного у пропорціях 50:50.

Для відкритого пирога на італійському тісті візьміть:

0,5 стакана цукру
0,5 пакетика ванільного цукру
сіль 
1 велике яйце
1 великий жовток
6 ст. л. рослинної олії
2 стакани борошна (+0,5 стакана в залежності від того, скільки тісто візьме)
1 ч. л. розпушувача

Для начинки:

0,5 л варення
25 гр кукурудзяного крохмалю
Тепла вода-100 м