Картопля, запечена на вугіллі з шампіньйонами
Сьогодні ми готуємо з переможцем проєкту Майстер-шеф професіонали шеф-кухарем Павлом Серветником. Це апетитна авторська страва, яку ви можете приготувати на позиції, просто неба, і здивувати навіть найвибагливіших гурманів. Мова йде про картоплю, запечену на вугіллі з шампіньйонами.
Для цієї простої, але водночас дуже смачної й ароматної страви потрібно ретельно помити картоплю, обсушити, загорнути у фольгу та кинути в розпечене вугілля на 20-25 хвилин.
На пательні обсмажити цибулю з шампіньйонами та соєвим соусом. Наприкінці додати вершкове масло. Картоплю викласти у глибоку миску. Злегка пом’яти її, залишивши трохи обвугленої шкірки. Полити картоплю засмажкою, приготовленою у пательні й смакувати.
До речі, у ста грамах печеної картоплі лише 94 ккал. Це менше, ніж в рисі чи спагеті. До того ж в картоплі міститься вітаміни С і В6, а також калій, магній, фосфор і велика кількість клітковини. І якщо картоплю запікати в шкірці, вітаміни ти мікроелементи не втрачаються.
Щоб приготувати Картоплю на вугіллі за рецептом Павла Серветника візьміть:
4 картоплини
100 грамів Шампіньйонів
20 грамів Цибулі
40 грамів Вершкового масла
Соєвий соус
Сіль
Перець до смаку
Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!