Кекс із сухофруктами

Кекс із сухофруктами

Ми продовжуємо готувати з вами вдома найпопулярніші страви ресторанів та кондитерських! Цього разу навчилися пекти ароматний десерт, що часто подають до чаю чи кави у європейських та вітчизняних кав’ярнях.  Духмяний, насичений кекс із сухофруктами. Ірина Зінчук заступила на кулінарне чергування разом із засновницею домашньої кондитерської Cake Torty Kyiv Іриною Приходько.

 

 

Щоб приготувати цей ароматний десерт, півлітрову банку наповніть горіхами та вашими улюбленими сухофруктами, залийте їх ароматним алкоголем (коньяком, ромом чи віскі) і залиште настоюватися протягом 24 годин. Коли сухофрукти будуть готові, збийте вершкове масло з цукром до пухкої білої маси й, продовжуючи збивати, по одному введіть яйця. Просійте борошно та додайте його до яєчно-масляної суміші. Відділіть третину тіста в окрему ємність. У більшу частину введіть сухофрукти та добре вимішайте. Викладіть цю масу у форму, а зверху покрийте тістом без сухофруктів, що ви відклали раніше. Випікайте кекс протягом 2 годин у духовці, розігрітій до 175 градусів. Коли кекс вистигне, вкрийте глазур’ю, карамеллю чи згущеним молоком та оздобте на свій смак. Такий кекс дуже добре зберігається, тому сміливо беріть його з собою на чергування чи навіть польові виходи!

До речі, кекс у перекладі з англійської означає тістечко. Але нині найчастіше кексом називають ароматну випічку прямокутної форми з сухофруктами, ягодами та горіхами. Рецепт кексу можна знайти ще в Стародавньому Римі. Там гранат, горіхи й родзинки змішували з ячмінним пюре і виходила смачна солодка страва — предок сучасного кексу. Починаючи з 16-го століття, коли з’явився цукор і його почали  доправляти з американських колоній, кекси набули неабиякої популярності по всій Європі. Щоправда, в кожній країні рецепт випічки по трохи змінювали, додаючи місцеві інгредієнти.

Щоб приготувати ароматний кекс і сухофруктами, візьміть:

0,5 літра суміші горіхів та сухофруктів;

алкоголь для замочування сухофруктів;

200 г вершкового масла;

200 г цукру;

3 яйця;

200 г борошна.

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!