Корисні лимонно-макові мафіни

Корисні лимонно-макові мафіни

Ми знаємо, що ви обожнюєте смачні та корисні страви! Тому пропонуємо приготувати ароматну, пишну і зовсім не шкідливу для вашого здоров’я випічку! Рецепт простий, з ним впораєтесь хоч на домашній, хоч на польовій кухні. На кулінарне чергування заступили Ірина Зінчук і Катерина Кондратенко — засновниця кондитерської B12 Candy bar.

 

 

 

До слова, історія виникнення мафінів досить кумедна. Кілька сторіч тому челядь із багатих маєтків Великої Британії забирала рештки тіста, які залишались від приготування так званих "хазяйських страв". І випікали булочки з начинкою з усього, що було під рукою. Пізніше мафіни потрапили і на столи господарів маєтків. Булочки припали до смаку, тож стали класичним англійським сніданком. Класичні мафіни — це булочки з начинкою, але зараз більш розповсюджений американський варіант у формі кошика або чашки (капкейки). Сама назва "мафін" походить від німецького muffen — невеличкий пиріг.

Починаючи готувати, банан помніть виделкою. До бананової маси додайте вівсяне молоко, коричневий цукор, олію, цедру та фреш лимона, мак, цільнозернове борошно, а якщо такого немає під рукою — беріть те, що є. Всі  інгредієнти змішайте вінчиком до однорідної маси. Після цього — додайте розпушувач та знову гарно перемішайте. Змастіть залізну форму для мафінів олією або вставте в отвори паперові форми. Обережно покладіть у кожну форму приблизно півтори столової ложки тіста. Випікайте мафіни в розігрітій до 160 градусів за Цельсієм духовці протягом 25-30 хвилин. Щойно мафіни пропечуться до рум’яної скоринки, вони готові.

Якщо раптом у вас немає вівсяного молока, ви легко приготуєте його самостійно. Для цього візьміть 100 грамів вівсяних пластівців і 900 мілілітрів води. Промийте вівсяні пластівці та залийте водою. Перемішайте та залиште мінімум на 4 години, а краще на всю ніч. Знову перемішайте масу і перелийте в блендер. Збийте до однорідної консистенції. Процідіть через марлю, складену в декілька шарів. Вівсяне молоко готове!

Щоб приготувати лимонно-макові мафіни, як з кондитерської B12 Candy bar, візьміть:

100 г банана без шкірки;

100 г вівсяного молока;

125 г цукру;

50 г олії;

150 г цільнозернового борошна;

15 г розпушувача;

цедру половини лимона;

20 г маку;

15 г лимонного фрешу.

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!