Ліниві вареники
Вражай побратимів вишуканими стравами, які можна приготувати навіть у польових умовах. Що для цього потрібно — радимося із професійними шеф-кухарями в програмі Наряд на кухню.
Сьогодні ми готуватимемо ліниві вареники. І в помічники до мене, Ірини Зінчук, в наряд на кухню заступає ресторатор, шеф-кондитер Катерина Яблонська.
До речі, найперші вареники почали готувати в Туреччині. Там варені пиріжки з прісного тіста з начинкою називали дюш-вар. В Україні цю страву почали називати на наш манір, варениками, наголошуючи ще й на методі приготування страви – варіння. Ліниві вареники ж придумали пізніше, просто з’єднавши тісто і начинку в одне ціле.
Ресторатор Катерина Яблонська — мати двох доньок. Розповідає, її діти мають абсолютно різні смакові уподобання. Тому часто їй доводиться готувати на обід чи вечерю дві абсолютно протилежні страви. Саме так в кулінарному доробку кухаря з’явилися ліниві пончики й вареники.
Для них візьміть хороший домашній сир, борошно, яйце, по дрібці солі й цукру. Змішати всі інгредієнти. Тісто по консистенції повинні бути схожі на пластилін. З нього формуємо ковбаски. З цих ковбасок потрібно сформувати невеликі кульки, бо ж порізати на шматочки. Ліниві вареники відварити в окропі. Проваріть вареники 5 хвилин. Щойно вони піднімуться на поверхню — вареники готові. Достаньте їх за допомогою шумівки й подавайте. Якщо хочете страву солену — додайте солі, якщо ж солодку — додайте меду чи варення. Для того, щоб приготувати пончики — в сотейнику добре розігрійте соняшникову олію. Кладіть в неї приготовані кульки з тіста і смажте до золотисто-коричневого кольору. Тоді дістаньте за допомогою шумівки та складайте на паперові серветки, щоб забрати зайвий жир. Згодом притрусіть цукровою пудрою і подавайте до столу.
Щоб приготувати ліниві вареники чи ліниві пончики за рецептом Катерини Яблонської вам потрібно взяти:
500 гр домашнього сиру
1 яйце
100 гр борошна
По дрібці солі й цукру
А ще, обов'язково — гарний настрій
Готуйте з нами, бо все смаку краще є з Армія ФМ!