Найкращі варіанти маринада для шашлику

Найкращі варіанти маринада для шашлику

З настанням тепла ми нарешті можемо частіше бувати на природі! Аромати смаженого шашлику та приготованих на грилі овочів доносить вітер з лісів, галявин та присадибних ділянок. Тому до нашої радійної студії ми запросили відому шеф-кухарку, переможницю телепроєкту майстер-шеф Асмік Гаспарян. Наша гостя знає все про м'ясо та спеції, тож її рецепти вас точно здивують і надихнуть на створення нових кулінарних шедеврів.

 

 

Шашлик – одна з найдавніших страв, вигаданих людством. І це логічно, адже люди здавна готували на відкритому вогні, а основним продуктом харчування було м’ясо. Смажили його на вугіллі, використовуючи при цьому спеціальні рожна. Батьківщиною цієї страви вважається Схід, але нині вона знана у різних країнах світу, і називають цей шедевр теж по-різному.

Аромат шашлику не залишить нікого байдужим, але мало хто задумується про те, що так смачно пахне не що інше, як вітамін В1. Популярний цей наїдок настільки, що зараз навіть відкриваються спеціалізовані ресторани, де готують м’ясо на грилі, барбекю, шашлик і та інші продукти на вугіллі. А от способів приготування маринаду дуже багато, і у вас, напевно, вже є улюблений. Та якщо ви зараз в пошуках нових ідей, до вашої уваги смачні та незвичайні маринади.

Маринад для свинини

Щоб свинина вийшла смачною, її потрібно пом’якшити. Для цього ідеально підійде суміш імбиру та м’якоті вашого улюбленого фрукта. Імбир та фрукт (яблуко, абрикос, ананас, ківі) перебити у пюре, додати рослинну олію, сіль перець та трішки соєвого соусу. Саме завдяки соєвому соусу м'ясо матиме апетитну карамелізовану скоринку.

Маринад для яловичини

Змішайте соєвий соус, червоний сік (гранатовий, вишневий), рослинну олію, сіль, перець і чебрець. Саме завдяки соку м'ясо після приготування залишається рожевим всередині.

Маринад для м’яса птиці

Таке м'ясо найкраще маринувати в йогурті. Заздалегідь до йогурту треба додати мед, мелену паприку та зернисту гірчицю. Завдяки зернам гірчиці ви отримаєте хрумке, апетитне та ні з чим не зрівняне м’ясо.

У таких маринадах м’ясо слід тримати не більше 2 годин при кімнатній температурі. За цей час воно встигне пом’якшитися і ввібрати в себе всі необхідні смаки та аромати.

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM! Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».

 

Асмік Гаспарян — талановита шеф-кухарка, що називає себе українською вірменкою. Любов до    кулінарії у неї в крові, як і в усіх кавказьких жінок. Випускниця кулінарної школи Le Cordon Bleu в Парижі, дієтолог, бренд-шеф ресторанів, переможниця телешоу «МайстерШеф», засновниця і головний експерт бренду спецій «Asmik».