Печиво із середньовічної Італії 

Печиво із середньовічної Італії 

Якщо каву та чай любите пити зі смаколиками, пропонуємо вам ароматне мигдалеве печиво, яке часто вабить око на полицях кондитерських. А ще таку випічку можна взяти з собою на польовий вихід чи чергування, вона додасть сил і гарно зберігається. На кулінарне чергування заступили Ірина Зінчук і Катерина Кондратенко — засновниця кондитерської B12 candybar.

 

 

 

До речі, перші згадки про печиво у світовій культурі по праву належать середньовічним тосканським біскотті, або ж як їх ще називають — кантуччіні. Це досить тверде та хрустке печиво, яке нагадує сучасні сухарики. Біскотті готували для моряків та військових, адже вони довго і гарно зберігалися. Згодом італійці покращили рецепт випічки, додавши в тісто мигдаль та фрукти. На весь світ це печиво прославилось завдяки фірмі Антоніо Матей у місті прато, яка виготовляла мигдалеве печиво. Фірма була заснована у 1858 році в Тоскані. Нині біскотті готують із мигдалевого борошна і називають «винні» солодощі, оскільки існує традиція занурювати печиво у лікер Vin Santo.

Це печиво досить смачне, а Катерина Кондратенко знає, як пригодувати його ще й корисним, без білого цукру. Насамперед слід дрібно перебити в блендері мигдаль. Додати до мигдалю цільнозернове борошно, соду, сіль, корицю, кокосову олію та мед. З отриманого тіста сформувати кульки вагою 25 г. Виделкою притиснути кожне печиво, надавши йому бажаної форми. Випікати печиво в духовці, розігрітій до температури 150 градусів протягом 15 хвилин. Дати вистигнути печиву пів години — і куштувати. Мигдалеве печиво добре смакує з теплим молоком, чаєм або кавою.

Щоб приготувати мигдалеве печиво, як у кондитерській B12 candybar, візьміть:

200 г мигдалю;
50 г цільнозернового борошна;
1 г соди;
дрібку солі; 
3 г кориці;
40 г кокосової олії;
60 г меду.

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!