Тістечко на сковорідці

Тістечко на сковорідці

Українці святкують Масницю, або Колодій. В цю пору наші предки прощалися з зимою і вшановували Сонце — пекли круглі, як світило, млинці. У наші дні на Масницю готують млинці, оладки, пироги, вареники, сирники, пампушки та булочки. Програма Наряд на кухню не залишається осторонь. Сьогодні ми приготуємо смачну і поживну страву. На кулінарне чергування заступає Катерина Кондратенко, засновниця кондитерської Б12 кендібар.

 

Де вперше приготували панкейки, достеменно не відомо. Але кулінари сходяться на думці, що рецепт цієї страви в Америку привезли емігранти з Шотландії. Згодом у Сполучених Штатах вона набула шаленої популярності, і там відкрили першу мережу ресторанів IHOP, де ця страва стала коронною. Тепер панкейки — улюблений сніданок мільйонів. Пухкі оладки складають стосиком і поливають кленовим сиропом, варенням чи шоколадом.

Насамперед у миску влийте кокосове молоко та оцет і залиште на 3-5 хв. Окремо перебийте в блендері кеш’ю, банан, розтоплену кокосову олію та цукор до однорідної маси. Додайте рисове борошно та перемішайте суміш вінчиком. Після цього додайте сквашене молоко і збийте тісто вінчиком. На сухій або трохи змащеній кокосовою олією сковорідці смажте панкейки під кришкою. Щойно побачите, що тісто схопилося скраю і почали з‘являтися перші бульбашки, панкейк необхідно перекинути. Коли всі оладки підсмажите, приготуйте ароматний соус. Для нього поріжте яблука на кубики, покладіть їх у сотейник, посипте коричневим цукром, корицею і додайте води. Доведіть до кипіння та карамелізуйте яблука 5-7 хвилин. Полийте панкейки соусом і насолоджуйтесь!

Щоб приготувати корисні панкейки від кондитерської Б12, візьміть:

220 г кокосового молока 
3 г оцту
30 г кеш’ю 
70 г чищеного банана 
15 г кокосової олії 
150 г рисового борошна
60 г коричневого цукру 
15 г розпушувача 

Для соусу:
200 г чищених яблук 
100 г коричневого цукру 
30 г води 
5 г кориці