За яку страву Італія сперечається з XIII століття?

За яку страву Італія сперечається з XIII століття?

Щоб пообідати традиційною стравою Апеннінського півострова, не треба летіти до Італії. Смачним, ситним і доступним наїдком зможете поласувати хоч вдома, хоч на польовій кухні. Цього разу в "Наряд на кухню" до Ірини Зінчук заступає Аля Андрейченко, кулінарка столичного кондитерського бренду.

 

 

 

 

До речі, гастрономічна історія пасти досить заплутана. За її авторство Італія й досі сперечається з Китаєм. За версією прибічників азійської теорії, рецепт борошняних виробів завіз в Європу з  Китаю у 1292 році Марко Поло. Проте італійці апелюють до згадок про пасту у працях ще Цицерона і Горація, які описували страви з борошна, зварені у солоній воді. Сьогодні в світі налічують від 4-х до 6-ти сотень видів пасти: спагеті, канелоні, фузілі, пенне, рігатоні, пакері, лінгвіні — всі не злічити. І нова форма пасти може з'явитися будь-якої миті. Саме її різноманіття і сотні рецептів соусів роблять пасту такою привабливою для кухарів – щоразу виходить щось нове.

Перш за все потрібно приготувати пасту. Візьміть  макарони з твердих сортів пшениці. Аля радить обирати пенне, але беріть ті, що найбільше до смаку. Відваріть у підсоленій воді майже до готовності, або до стану al dente. Орієнтовний час для приготування 7 хвилин. В цей час приготуйте соус. Пів цибулини наріжте дрібним кубиком і обсмажте на оливковій олії. Згодом до цибулі додайте посічені шампіньйони і смажте протягом 5 хвилин. Приправте овочі сіллю, перцем та сумішшю сушених італійських трав. Додайте нарізане брусочками куряче філе. Смажте протягом 7-8 хвилин. Залийте підсмажені овочі з м’ясом вершками. Вершки беріть будь-якої жирності. Тушкуйте соус ще 3-5 хвилин, доведіть до смаку. Перекладіть відціджену пасту у соус (заздалегідь подбайте про те, щоб сковорідка, в якій готувався соус, була великого об’єму) і добре перемішайте. Перед тим як подавати – притрусіть страву натертим ароматним твердим сиром типу пармезан чи голландський. Аля радить смакувати таку пасту з лимонадом чи келихом білого сухого вина.

Щоб приготувати італійську пасту за рецептом Алі Андрейченко, візьміть:

300 грамів пасти пенне
300 грамів шампіньйонів
300 грамів курячого філе
200 грамів вершків
пів цибулини
50 грамів твердого сиру
сіль, перець, суміш італійських трав до смаку.

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!