Антистресовий десерт

Антистресовий десерт

Скасовані подорожі та зустрічі, відкориговані плани та фонове відчуття тривоги - світ довкола з приходом COVID-19 змінився. Але ми, військові, як ніхто вміємо самоорганізовуватися, зберігати  рівновагу і не панікувати. Щоб покращити настрій, вчені радять вживати шоколад. Він зміцнює імунітет і нервову систему! В «Наряд на кухню» заступили Ірина Зінчук і Катерина Кондратенко – засновниця кондитерської «Б12 кендібар» і взялися готувати мегашоколадну антистресову страву.

 

Брауні – це десерт, і чимало людей відмовляють собі у таких смаколиках, піклуючись про фігуру. Відтепер – не доведеться. Катерина Кондратенко знає, як приготувати його не лише смачним, а й корисним.

До речі, шоколадний брауні – класичний американський десерт, який досить легко та просто готувати вдома. Готовий шоколадний брауні має бути пружним зверху та трохи глевким всередині. В кулінарії брауні називають шоколадним тістечком з характерним коричневим кольором, від цього й походить назва, адже англійською "brown" – коричневий. Вважається, що вперше його приготували в Чикаго у 1893 році. Тоді світська левиця Берта Палмер замовила в кондитера готелю "Palmer" десерт для відвідувачів Всесвітньої виставки, яка проходила в Чикаго. Це мав бути десерт невеликого розміру, схожий на пиріг, але зручний для смакування з невеличких порційних коробочок. Так на світ з’явився брауні з вологою серединкою, горіхами і абрикосовою глазур’ю.

Для цього десерту слід розтопити в сотейнику до однорідної маси чорний шоколад, коричневий цукор, олію та воду. Важливо не доводити суміш до кипіння, а нагріти максимум до 60 градусів Цельсію. Окремо перемішати до однорідності картопляний крохмаль та холодну воду і влити до шоколадної маси. Потім додати рисове, кукурудзяне чи цільнозернове борошно та розпушувач. Все гарно перемішати. На прямокутну чи квадратну форму, застелену пергаментом, висипати подрібнені волоські горіхи, а на них викласти шоколадне тісто та розрівняти його по всій площині. Випікати десерт необхідно 30 хвилин у розігрітій до 140 градусів Цельсію духовці. Діставши брауні з духовки, дати вистигнути протягом 2-3 годин. Потім нарізати на порційні шматки. Їх вийде десь 8-12. Тепер можна готувати каву або чай, кликати за стіл всю родину, вмикати Армія FM і насолоджуватися смаколиком під хорошу музику!

Щоб приготувати брауні за рецептом Катерини Кондратенко, візьміть:

100 г шоколаду

300 г коричневого цукру

100 г олії

250 г води

35 г крохмалю

45 г холодної води

250 г борошна

5 г розпушувачу

50 г подрібнених волоських горіхів.

Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».