Французька страва з українською душею

Французька страва з українською душею

Сьогодні ми готуватимемо легку, поживну та ароматну страву. Вона підійде і вегетаріанцям, і людям, які дбають про фігуру, а ще стане чудовим перекусом для тих, хто збирається в похід, на чергування чи у відрядження.

 

 

 


 

Щоб приготувати автентичний український паштет, слід квасолю замочити на ніч. Наступного дня відварити її до м’якості, перебити за допомогою блендера, поки вона ще тепла. Саме завдяки цьому можна буде досягнути потрібної консистенції. До квасолі додати копчену паприку, соняшникову олію  і цибулю, нарізану на дрібні кубики. Розмішати до однорідності. Для вафель з’єднайте яйце, борошно, масло, воду і сіль. Воду слід брати теплу і  з’єднувати її з маслом, а тоді вводити яйце, борошно і сіль. Випікати за допомогою вафельниці. Якщо ж вафельниці у вас немає, такий паштет можна подавати на грінках чи тарталетках.

Загалом цей наїдок досить популярний в усьому світі, щоправда, має безліч назв, несподіваних складових та дивних подач. За звання батьківщини паштету багато століть безперервно ведуть боротьбу Франція та Німеччина, однак є версія, що він виник ще в Стародавньому Римі. Згідно з однією з легенд, паштет вигадав кухар страсбурзького правителя, який доручив особливе завдання своєму підлеглому створити закуску високої французької кухні. Так в 1778 році з'явився перший в Страсбурзі паштет з гусячої печінки. Через кілька років після того, як перший французький паштет потрапив на столи причету Людовика XVI, він став доступним і простим французам. Крім гусячої печінки, з часом для приготування паштету стали використовувати найрізноманітніші продукти. З'явилися вегетаріанські паштети, паштети з морепродуктів. Як запевняє Максим Прихідько, паштет з квасолі автентичний український  варіант відомої французької страви.

Щоб приготувати паштет з квасолі за рецептом Максима Прихідька, візьміть:

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM! Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».

 

Максим Прихідько шеф-кухар та засновник Експериментальний ресторан, шеф гастрономічного простору Pro100hub. Останні 2 роки займається вивченням українських продуктів та дикорослих рослин. Член асоціацій шеф-кухарів України, «Західної шеф-групи» та Клубу галицької кухні. Переможець міжнародних та всеукраїнських кулінарних конкурсів. Його філософія полягає у використанні сезонних та місцевих продуктів.