Гаспачо
Вражай побратимів вишуканими стравами, які можна приготувати навіть у польових умовах. Що для цього потрібно — радимося із професійними шеф-кухарями в програмі Наряд на кухню.
Богдан Суворов — кухар в команді ресторанів Бао вважає гаспачо найкращим і найсмачнішим супом. Ця страва зовсім не складна в приготуванні, але у своєму арсеналі вам необхідно мати блендер. До речі, гаспачо — це іспанський холодний суп з перетертих помідорів, а також огірків, оливкової олії й прянощів. Страва походить з Андалузії та подається там у спекотну пору року. Спочатку гаспачо вважався стравою бідняків і складався лише з хліба і томатів. Поступово в рецепт почали додавати оливкову олію, часник, перець. Тепер кожен шеф-кухар або домогосподарка вносять свою деталь в рецепт традиційного іспанського супу. Найголовніше в гаспачо — це стиглі солодкі томати.
Для гаспачо болгарській перець потрібно замаринувати в оливковій олії, солі та перцю. Запекти його в духовці при температурі 180 градусів, поки не стане м’яким. Коли він охолоне – покласти в холодильник Далі в помідорів зробити чотири не глибокі надрізи та помістити в кип’яток на 10-15 секунд. Ця дія з помідорами назветься бланшування. Дістати помідори з води та зняти з них шкірку. Тепер помідори слід перетворити в помідори конкасе, тобто відрізати рідку частину разом із зернами, залишивши тільки м'якуш. Потім цю м'якуш помістити в холодильник.
Стебло селери, гарно помити, і нарізати на бруски і теж покласти холодильник. Огірки почистити, розрізати навпіл і ложкою видалити зерна. Часник почистити. Перець чилі зачистити і видалити з нього зернята. Тоді всі овочі помістити в блендер і перебити до однорідного стану. Додати лимонного соку, оливкової олії, солі та перцю до смаку.
Щоб приготувати гаспачо за рецептом Богдана Суворова вам потрібно взяти:
450 гр помідорів
150 гр цибулі
150 гр стебла селери
200 гр болгарського перцю
150 гр огірків (без зернят та шкіри)
70 гр перцю чилі
20 гр часнику
Оливкова олія — до смаку
Готуйте з нами, бо краще смакує лише з Армія FM!