Зараз в ефірі:

Готуємо традиційний данський смореброд

15.05.2021
Готуємо традиційний данський смореброд

Ірина Зінчук та імениті шеф-кухарі України продовжують знайомити вас зі стравами національної та світової кухонь. Цього разу на кулінарне чергування заступив Тарас Шевченко — шеф-кухар столичного комплексу «Авалон». Готували відомий на весь світ данський бутерброд — смореброд. 

 

 

 

 

Щоб приготувати смореброд, потрібен житній солодовий хліб і маринована хамса. За бажанням її легко можна замінити оселедцем. Насамперед слід приготувати гірчичний соус. Для нього біле вино, вершки, сметану, гірчицю, сіль, цукор і перець з’єднати за допомогою вінчика чи блендера. Окремо приготувати "смарагдове" масло, перебивши блендером різноманітну зелень (кріп, петрушку, базилік, естрагон) та додавши оливкову чи соняшникову олію. Суміш потрібно процідити й одразу охолодити. Тепер можна формувати смореброд. На підсушену грінку викласти філе маринованої хамси чи оселедця. Зверху — мариновану в оцті, солі та цукрі синю цибулю, томати чері, по декілька крапель гірчичного соусу та "смарагдового" масла і тонко нарізану редьку.

Смореброд — це данська національна страва, відкритий бутерброд, яким смакують на лише вдома, а й беруть із собою як перекус в офіс, на природу, дають дітям в школу та подають у ресторанах. Смореброд — це так звана comfort food — їжа, яка дає відчуття затишку та комфорту. Сморебродами данці ласують вже понад два століття. А з кінця ХІХ данські робітники вже не просто намащували шматки житнього хліба маслом, зверху поклавши сир чи шинку, а додавали різноманітні залишки вечері. Роками смореброди гамували голод данців і дуже скоро стали національним наїдком. У 1888 році копенгагенський продавець вина Оскар Давідсен відкрив бар, де пропонував розмаїтий асортимент сморебродів. Слава про Оскара та його заклад розлетілася по всьому Копенгагену. А в 1900 році меню цього бару вже містило 178 різновидів данського бутерброда та увійшло до Книги рекордів Гіннеса, як найдовше меню у світі! 

Щоб приготувати смореброд з хамсою, візьміть:

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM! Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».


 

Тарас Шевченко — шеф-кухар столичного комплексу "Авалон". Викладач Кулінарної Академії та член Асоціації шеф-кухарів України. Переможець безлічі міжнародних кулінарних конкурсів та фестивалів. У 2019 році отримав подяку за значний внесок у розвиток української кулінарії, організацію та проведення Всеукраїнського чемпіонату з кулінарного мистецтва.

Покриття
Надсилайте повідомлення
+38 097 1991.8.24
Наші соцмережі
Завантажуйте додаток