Готуємо вишуканий французький десерт часів правління Людовіка XIII

Готуємо вишуканий французький десерт часів правління Людовіка XIII

Сьогодні випікатимемо класичний десерт. Тож якщо ви щойно уклали контракт чи у когось із побратимів от-от день народження, ви швидко і без зусиль зможете приготувати вишуканий смаколик до свята. Озбройтеся вагами, міксером та духовкою. Мене звати Ірина Зінчук і чергуватиме разом зі мою на кухні ресторатор, шеф-кондитер Катерина Яблонська. Тож, Катю, розповідай, що ми готуватимемо.

 

              
Сьогодні ми готуватимемо бісквіт Женуаз, також відомий як генуезький пиріг, або генуезький торт. До цього рецепту, окрім традиційних інгредієнтів, входить вершкове масло. І його додаємо насамкінець, коли тісто майже готове.

До речі, десерт Женуаз вигадали в 16-му столітті у Франції кондитери з італійського міста Генуя. Тому часто його походження породжує суперечки між жителями Апеннінського півострова та французами. У 20-му столітті король французької кухні Поль Бокюз назвав Женуаз класикою антреме, тобто десертів.

Щоб приготувати бісквіт, чітко дотримуйтеся рецепту. Яйця та жовтки збийте з цукром, доки не отримаєте пухку світлу масу. Обережно введіть борошно, розмішайте до однорідності. Потім додайте розтоплене вершкове масло, але пам’ятайте, що воно не має бути гарячим. Випікайте тісто у формі, змащеній маслом та притрушеній борошном. Тримайте форму з тістом у духовці, попередньо розігрітій до 170 градусів на 25-30 хвилин. Бісквіт повинен гарно піднятися, зверху зарум’янитися. Коли охолоне, з нього можна формувати торт із вашим улюбленим кремом. Але за оригінальним рецептом Женуаз нарізають невеликими шматочками і додають до морозива, шоколадного суфле чи просто смакують із кавою чи чаєм.

Щоб приготувати бісквіт Женуаз, візьміть:

200 грамів яєць
20 грамів жовтків
120 грамів цукру
120 грамів борошна
15 грамів вершкового масла

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!