Корисний сніданок з овочів і фруктів

Корисний сніданок з овочів і фруктів

Разом із шеф-кухарем Дмитром Будашкою ми вирішили приготувати сніданок, який подають в кафе чи вишуканому ресторані. Він поживний, смачний та оригінальний. Такою стравою ви неодмінно здивуєте своїх рідних чи побратимів, а приготувати зможете  хоч дома, хоч на польовій кухні!

 

 

 

 

Міжнародний рік овочів і фруктів. Таким 2021-й проголосила Продовольча та сільськогосподарська організація ООН. А все тому, що необхідно нагадати людям, що фрукти та овочі — важливе джерело клітковини, вітамінів та мінералів. Своєю чергою Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує кожному дорослому щодня споживати не менше 400 грамів овочів і фруктів. Це хороша профілактика раку, діабету та ожиріння. А українці їдять удвічі менше овочів, ніж потрібно, та на 30% менше фруктів і ягід. Тож обов’язково беріть на озброєння цей рецепт поживного та смачного сніданку, який дасть вам енергії на весь день.

Овочі (цибулю та баклажан) слід нарізати кубиками середнього розміру та злегка обсмажити на вершковому маслі протягом 5-7 хвилин. Потім додати консервований нут і чорні боби. Нут можна замінити консервованою білою квасолею, а чорні боби — червоною. Потім додати помідори, попередньо бланшовані та перебиті до стану пюре за допомогою блендера. Тушкувати все разом ще 5-7 хвилин. Додати спеції та довести страву до смаку. На окремій сковорідці приготувати яєчню та підсмажити дві скибки хліба чи чіабати. На гарну тарілку викласти хліб, зверху тушковані овочі з горохом, а на них — підсмажене яйце. Притрусити дрібно нарізаною зеленню.

Щоб приготувати поживний сніданок від Дмитра Будашки, візьміть:

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM! Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».
 

Довідково:

 

Дмитро Будашка — головний бренд-шеф Unilever Food Solutions Україна. Навчався в Національному університеті харчових технологій. Працював шеф-кухарем в ресторанах України та Казахстану. Спеціалізується на стравах середземноморської, європейської та національної кухонь.