Куліш

Куліш

Відлік історії козацького куліша розпочався понад 500 років тому. Але навіть у XXI сторіччі ця страва вважається шедевром національної кухні й лише українському борщу поступається популярністю. Нині куліш за козацькими традиціями готують як вдома, так і на вогнищі. Тож такий рецепт неодмінно має бути в записнику кожного гурмана на передовій.

 

 

 

Спочатку необхідно взяти сало, дрібно нарізати й покласти у великий казан. Обсмажити на вогні до золотавої скоринки. Потім додати нарізане шматочками м'ясо - свинину або курятину. Теж обсмажити. Далі у казан покласти нарізані овочі: моркву, цибулю, болгарський перець. За бажанням — печериці. Все разом тушкувати протягом 15-20 хвилин. Всипати пшоно, залити водою і варити протягом 20-30 хвилин. Насамкінець додати вершкове масло, курячі яйця, сіль та перець за смаком.

Щоб приготувати 10 порцій кулешу за рецептом Богдана Мацюри, візьміть:

250 г пшона
250 г м’яса
50 г сала
По 120 г цибулі, моркви, болгарського перцю
50 г печериць
2 яйця
1,5 л води
20 г масла
Зелень, сіль та перець за смаком

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!