Мармурове печиво, яке приготує кожен з нас

Мармурове печиво, яке приготує кожен з нас

Допоки триває загальнодержавний карантин і люди продовжують скуповувати продукти, ми радимо зберігати спокій і не панікувати. Давайте краще приготуємо смаколик, з яким впорається як юний призовник, так і досвідчений воїн, а смак потішить усіх ласунів вашого підрозділу. Аби доповнити особовий склад кулінарного чергування в допомогу Ірині Зінчук завітала засновниця домашньої кондитерської «CakeTorty Kyiv» Ірина Приходько.

 

 

Щоб приготувати шоколадне мармурове печиво, необхідно просіяти борошно, какао, розпушувач, сіль і цукрову пудру у велику миску. Додати до сухих інгредієнтів вершкове масло і розтерти все разом до крихто подібного стану. Окремо збити яйця і ввести у суміш сухих інгредієнтів. За бажанням можна додати ванільний цукор. Все добре вимісити, викласти в миску, накрити харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 30 хвилин.

До речі, шоколадне потріскане печиво дуже привабливе та апетитне. Його поверхня з цукровою пудрою поміж тріщинок й справді нагадує мармур, тому й називають його мармуровим. Автором цього рецепту є Девід Герберт – австралійський повар-кондитер, автор численних кулінарних книг. Рецепт досить молодий, вперше його опублікували в журналі Cuisine у 2012 році. Відтоді він миттю розлетівся світом і печиво стало улюбленим смаколиком мільйонів гурманів.

Коли тісто достатньо охолоне, слід розділити його на шматочки розміром як волоський горіх, сформувати кульки та кожну викачати в цукровій пудрі. Викласти печиво на деко як на шахівниці і випікати протягом 10-12 хвилин при температурі 220 градусів Цельсію. Щоб не перепекти, печиво потрібно діставати, коли воно гарно виросло й тісто у тріщинках блищить. Шоколадне печиво ще здається недопеченим у той момент, але це не так. А якщо чекати, коли тісто у тріщинках перестане блищати, то коли воно вихолоне, стане безнадійно твердим.

Щоб приготувати шоколадне мармурове печиво, візьміть:

150 грамів борошна

60 грамів какао

1 чайну ложку розпушувача

200 грамів цукрової пудри

60 грамів вершкового масла

2 яйця

100 грамів цукрової пудри для обкачування

дрібку солі

Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».