Найвідоміша страва угорської кухні

Найвідоміша страва угорської кухні

Триває кулінарна мандрівка кухнями народів світу! Сьогодні ми куховаримо в компанії з переможницею телепроєкту «Майстер шеф» кухаркою Асмік Гаспарян. Асмік — знає все про спеції і готує неймовірно смачні страви, які стали окрасою меню багатьох українських ресторанів.

 

 

 

 

Паприкаш — одна з найвідоміших страв угорської кухні. Здавна її подавали в небагатих родинах на обід або вечерю. В ті часи це була підливка з дрібних і найдешевших частин курки — крилець, шийок, пупків, печінки та сердець. Цей курячий набір тушкували в кефірі або сметані з додаванням паприки — улюбленої місцевої приправи (звідси, до речі, і назва страви).

Смачний і поживний, паприкаш незабаром з'явився на кухнях і столах заможних угорців. От тільки готували його вже з кращих частин курки — груднини й білого м'яса. В наші дні паприкаш готують мами та бабусі для своїх дітей та онуків, це традиційна родинна страва, а ще – родзинка кожного угорського фестивалю.

Паприкаш – це обсмажене, а потім тушковане зі сметаною або вершками і спеціями м'ясо. Для ідеального паприкашу візьміть курятину. Поріжте її на шматки, обсмажте у невеликій кількості рослинної олії. Складіть обсмажене м'ясо в каструлю, посоліть, поперчіть. Зверху покладіть шар нарізаного червоного болгарського перцю, а поверх нього — шар нарізаних помідорів. Окремо з’єднайте сметану і воду у співвідношенні 1:1, додайте до суміші ароматну паприку і залийте нею м'ясо з овочами. Тушкуйте на невеликому вогні протягом 30-40 хвилин, доки м'ясо вже не почне відставати від кісток. Паприкаш чудово смакує як гарячим, так і холодним.

Щоб приготувати паприкаш за рецептом Асмік Гаспарян, візьміть:

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM! Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».