Рапани з білими грибами

Рапани з білими грибами

Літо в розпалі! Пора свіжих ягід, зелені, молодих овочів. З таким набором продуктів вишукану ресторанну  страву легко приготувати на польовій кухні. Переможець телепроєкту «Мастершеф. Професіонали» Павло Серветник розкрив секрети своєї авторської страви, яка особливо припаде до душі грибникам та поціновувачам морепродуктів!

 

 

 

До речі, рапани — це морські равлики, які відносно недавно з`явилися в акваторії Чорного моря. Цей морепродукт часто подають в ресторанах, але й вдома його приготувати зовсім нескладно. До того ж молюски дуже корисні. Вони багаті легкозасвоюваним білком, а завдяки великій кількості мікроелементів покращують обмін речовин, нормалізують роботу нирок, підтримують зір і підвищують імунітет. Тож обов`язково спробуйте цей делікатес, смак у нього дивовижний, а в поєднанні з білими грибами — неперевершений!

Щоб приготувати авторську страву Павла Серветника, насамперед обсмажте цибулю та білі гриби на оливковій олії до золотавого кольору. Додайте вино, дайте випаруватися алкоголю. Далі влийте соєвий соус та покладіть дрібно нарізані рапани. Залийте страву вершками та тушкуйте її ще протягом хвилини. Зніміть з вогню. Часник, сіль та перець — за смаком.

Щоб приготувати рапани з білими грибами від Павла Серветника, візьміть:

200 г рапанів; 

40 г цибулі;

20 г оливкової олії

40 г вина;

20 г соєвого соусу;

50 г білих грибів;

100 г вершків;

зубець часнику;

сіль, перець до смаку.

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!