Складаємо меню до великоднього столу

Складаємо меню до великоднього столу

Вже завтра Великдень! Попереду велике християнське свято, пора відвідин родичів, частування друзів і побратимів. Кожна господиня та господар вже складає святкове меню, перебирає в голові рецепти пасок, салатів та закусок. Програма «Наряд на кухню» разом зі львівським шеф-кухарем Максимом Прихідьком допоможе зі свіжими ідеями. Готуємо дуже смачну страву, яка посяде гідне місце на великодньому столі. До речі, якщо свято ви зустрічаєте далеко від дому, боронячи нашу країну, приготувати цю страву можете і на польовій кухні.

Цьогоріч святкування Великодня припадає на 2 травня. Багатий пасхальний стіл — традиція, якій понад дві тисяч років. Вважалося, що кількість святкових страв має відповідати числу днів минулого посту. Але нині, звісно, 48 наїдків вже ніхто не готує. Головне у великодньому меню дотримання властивого цьому святу символізму. Обов’язково на столі мають бути паска, сирна паска, фарбовані яйця або писанки. На Великдень закінчується Великий піст і починається м'ясоїд, тому стіл багатий на різні м'ясні страви. Та найголовніше у ці дні гарний настрій і рідні обличчя поруч! Бо Світле Воскресіння Господнє єднає!!!

Максим Прихідько пропонує приготувати його авторську страву — рулет з курячого стегна з цвітною капустою під сирним соусом. З курячого стегна вирізати кістку, м'ясо трохи відбити, поперчити та посолити. Шпондер нарізати тонкими смужками (шпондер — це по суті самий звичайнісінький підчеревок, який вариться в маринаді зі спеціями та прянощами, так сало виходить ароматне і неймовірне смачне). Слайси шпондера викласти на харчову плівку, щільно притуляючи шматочок до шматочка. Зверху покласти відбите і приправлене куряче м'ясо і за допомогою харчової плівки скрутити в тугий рулет. Рулет помістити в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин. Тим часом цвітну капусту розділити на чотири шматки. Кожен підрум’янити на розігрітій сковорідці, посолити, поперчити, загорнути в фольгу і помістити в духовку на 10 хвилин доготуватися. Для соусу потрібно випарити біле сухе вино вдвічі, до нього додати вершки, м’який вершковий плавлений сир, сіль, перець до смаку. Готовий рулет нарізати охайними скибочками, подавати з приготованою цвітною капустою та соусом.

На одну порцію рулету від Максима Прихідька, візьміть:

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM! Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».