Страва, яку вигадав відомий британський граф-картяр Сендвіч

Страва, яку вигадав відомий британський граф-картяр Сендвіч

Хочете урізноманітнити ваше повсякденне меню? Цю страву можна взяти в наряд, на риболовлю чи доповнити нею сніданок. Цього разу в компанію до Ірини Зінчук в наряд на кухню заступає Богдан Мацюра, ветеран АТО, а нині власник і шеф-кухар львівського ресторану здорової їжі Гейзер.

 

 

 

 

Ірина Зінчук: Богдане, над чим сьогодні чаклуватимемо?

Богдан Мацюра: Італійський сандвіч має шалений попит серед відвідувачів закладу здорового харчування «Гейзер». Страва не містить м’яса, але досить поживна, а головне – смачна. На  приготування сандвічу ви витратите всього кілька хвилин, але неодмінно отримаєте задоволення від смакування ним!

До слова, сучасний сандвіч названий на честь Джона Монтегю, графа Сандвіч. Джон жив у Британії в 18 столітті, займався політикою і служив англійським послом у Голландії. А ще граф Сандвіч був затятим картярем. Він годинами просиджував за картярським столом і не мав часу, щоб як слід поїсти. Тому просив свого слугу принести йому шматочки м’яса, “укладені між двома шматочками хліба”. Дивлячись на те, як граф апетитно уминає бутерброди, інші гравці замовляли собі “те ж, що й Сандвічу!”. Так народився термін “сандвіч”. Стрімкий ритм сучасного життя позбавив сандвіч ореолу аристократизму і додав йому демократичності. Сьогодні таким бутербродом смакують мільйони людей як удома, так і в закладах громадського харчування.

Для італійського сандвічу необхідно взяти хрумкий багет. Розрізати його навпіл поздовж. Розігріти шматки багету на грилі або сковорідці.  На нижню частину викласти нарізаний кубиками сир фета, розрізані навпіл помідори чері, полити медовим соусом і притрусити сумішшю італійських трав. Накрити верхньою частиною багету. Щоб приготувати фірмовий медовий соус Богдана Мацюри, змішайте оливкову олію, мед, лимонний сік та італійські трави.

Для італійського сандвічу за рецептом Богдана Мацюри візьміть:

1 багет

40 грамів сиру фета

40 грамів помідорів чері

40 грамів медового соусу

дрібку суміші італійських трав