Свинячі ребра до великоднього столу

Свинячі ребра до великоднього столу

Великий піст позаду, а отже цього тижня ласуємо смачними святковими стравами. Сьогодні ми запечемо ароматні свинячі реберця, які стануть окрасою вашого великоднього столу. До речі, якщо свято ви зустрічаєте далеко від дому, боронячи нашу Україну, приготувати цю страву можете і на польовій кухні. На великоднє кулінарне чергування заступили Ірина Зінчук і переможець телепроєкту «Майстер шеф. Професіонали» Павло Серветник.

 

Запечені свинячі реберця - дуже простий і водночас неймовірно смачний наїдок, який цінують мільйони гурманів у всьому світі. Так, це не дієтичний вид м'яса, але всі любителі м'ясця знають, що найсмачніше воно при кістці і там, де є трохи жиру. У кожній країні ви знайдете свій коронний рецепт приготування цієї страви. Американські реберця барбекю, польські реберця в квашеній капусті чи грузинський варіант – в хмелі-сунелі. Ми ж пропонуємо авторський рецепт Павла Серветника, за яким м'ясо виходить неймовірно ніжним і соковитим.

Читайте також: ПЕРША В СВІТІ СТРАВА "З СОБОЮ"

Ця страва дуже легка в приготуванні і не потребує багато часу та кухонного приладдя. Підготовлені ребра необхідно обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки і викласти їх на деко. На тій же сковорідці приготувати соус. Розігріти вершкове масло, соєвий соус та томатну пасту і висипати спеції: розмарин, часник, сіль, перець, зерна гірчиці, сушені базилік та орегано. Цим соусом залити ребра, накрити деко фольгою і запікати в розігрітій до160 градусів духовці протягом 2 годин.

Щоб приготувати свинячі ребра з томатним соусом за рецептом Павла Серветника, візьміть:

500 грамів свинячих ребер.

Для соусу:

150 грамів томатної пасти;

100 грамів вершкового масла;

50 грамів соєвого соусу;

розмарин, часник, сіль, перець, зерна гірчиці, сушені базилік та орегано - за смаком.

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM! Більше цікавих рецептів шукайте на нашому сайті в розділі «Наряд на кухню».

Христос Воскрес!