Як обирали кращого кухаря в 95-й бригаді?

Як обирали кращого кухаря в 95-й бригаді?

У 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді вміють не лише воювати, а й смачно готувати. Цей факт протягом трьох днів доводили кухарі «95-ки», які змагалися в кулінарному мистецтві. Про це в етері Армія ФМ розповів Олександр Райковський.

 

 

 

 

 

«Сьогодні повідомлення не про військову техніку чи стрибки з парашутом, а про кухню. Десантну кухню! Крученики, суп з червоною рибою, фруктове желе та навіть ягідний торт були на столах під час обіду в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді Збройних Сил України»,- зазначив військовий журналіст. 

Райковський повідомив, що в підрозділі організували конкурс, аби обрати кращу кухарську зміну. Три дні кулінари з різних змін вражали захисників своєю майстерністю. І все це готували на звичайних польових кухнях. 

Як стверджують десантники, незвичними були обіди. До смачних страв тут звикли, але не до рестораннних, із цікавими іноземними назвами. 

«Усі військовослужбовці, які смакували кулінарні шедеври, і стали суддями. Голосуючи за ту чи іншу кухарську зміну», - повідомив спеціальний кореспондент. 

Тим часом, самі кулінари кажуть, що незалежно від перемоги в конкурсі, їм дуже приємно бачити задоволені обличчя дегустаторів-захисників.

Як зазначила старший кухар Тетяна Романюк, на конкурсі було пердставлено список продуктів, за якими кухарі придумували меню. Вони замовляли продукти і готували з них різні страви, які вони вважали за потрібне. 

«Фарширований перець, сирний суп з червоною рибою, мохіто, суп с фрекадельками та інші страви змогли скуштувати військовослужбовці. І всі 450 осіб повинні були оцінити навички кухарів. Також плануємо деякі з цих страв внести у повсякденне меню», наголосила старший кухар.