Як приготувати ідеальне італійське ризотто

Як приготувати ідеальне італійське ризотто

Сьогодні ми приготуємо відому страву італійської кухні. Ароматне, ніжне і водночас ситне ризотто. І  в помічники до Ірина Зінчук в наряд на кухню заступає кухар в команді ресторанів BAO • Modern Chinese Cuisin Богдан Суворов.

 

 

 

 

 

Різновидів цієї страви є безліч, Богдан віддає перевагу саме Ризотто з білими грибами. До речі, pизoттo з білими грибами стало невід'ємною частиною кухні Піренейського півострова, особливо північних його провінцій. Зазвичай, pизoттo подається на початку обіду, як альтернатива пасті. З початком осені, коли в Італії настає час збору грибів цією стравою там смакує чи не кожна родина. Якщо немає свіжих білих грибів — використовують сухі. 

Весь секрет ризотто у рисі. Найкраще для цієї страви пасує рис Арборіо. Цей рис має високу кількість амілопектину в крохмалі. Наступний секрет ризотто в тому, що рис має бути доведений до стану майже готовності, або як кажуть кухарі Італії аль-денте. Оболонка гранули рису має бути м’якою, а саме зерно в середи має бути твердим.

Рис Арборіо не варто промивати. Адже нам у рисі необхідний саме крохмаль. Спочатку потрібно зварити грибний бульйон. Для нього білі гриби ретельно промити, аби позбутися від небажаного бруду. Нарізати білі гриби. Трохи їх обсмажити у вершковому маслі і додати їх до киплячої води. За бажанням можна довести бульйон до смаку.

Для початку приготування ризотто необхідно трохи обсмажити ріпчасту цибулю. Вона має бути м’якою та прозорою, але не має стати золотистою. Далі, трохи обсмажити рис до певного потріскування і горіхового аромату. Влити бульйон, але дуже обережно, щоб рідина не накривала рис. Необхідно куштувати по гранул рис, що зрозуміти коли він стане аль-денте. Як тільки рис набуває потрібного стану і вода випаровується, одразу ж викласти рис у велике деко, щоб він охолонув по свій площі. Тепер беремо білі гриби, та нарізаємо їх середніми шматочками. Беремо цибулю порей, та нарізаємо її тонкими кільцями.

Обсмажуємо цибулю, одразу додаємо гриби, далі — рис, трохи сухого білого вина. Щойно випарувався спирт — додаємо вершки та трохи дрібно натертого сиру пармезан. Гранули рису мають сильно розбухнути, відділятися одна від одної, плавати в кремоподібному соці, але при цьому не розваритися і не стати кашою.


Щоб приготувати ризотто з білими грибами потрібно:


200 грамів рису арборіо 
25 грамів білих грибів
40 грамів цибулі порей
20 грамів вершкового масла
20 грамів соняшникової олії
80 мілілітрів сухого білого вина
20 грамів сиру пармезан
500 мл води чи  бульйону
сіль і перець до смаку


Готуйте з нами адже все смакує краще є з Армія FM.