Апетитне куряче філе, начинене моцарелою та шпинатом

Апетитне куряче філе, начинене моцарелою та шпинатом

На вулиці все холодніше, і світ довкола змінюється в передчутті зимових свят. Вітрини стають чарівно-святковими, з кав’ярень лунають пісні Френка Сінатри, а кухні господинь сповнюються пряними ароматами. В програмі Наряд на кухню ми розпочинаємо готувати святкові страви. Якщо котлети й відбивні вже набридли й у новорічну ніч хочете вразити побратимів вишуканою стравою, слухайте уважно. Мене звати Ірина Зінчук і на кулінарне чергування зі мною заступає кухар мережі ресторанів Бао — Богдан Суворов. Привіт, Богдане, то чим будемо дивувати гостей?

Для цієї страви необхідно взяти куряче філе, зачистити його від шкірки та жиру. Товстішу частину збоку трохи надрізати. Замаринувати м’ясо у суміші солі, перцю та соняшникової олії.

Сир моцарела натерти на середню терку та дрібно нарізати шпинат. Можна використати уже подрібнене та заморожене листя шпинату. З натертого сиру сформувати кульки та начинити ними курку через надріз.

Бекон нарізати слайсами середньої товщини та загорнути в них вже нафаршироване філе. Заготовлене слід трішки підморозити.

Підморожене філе викласти на розігріту сковорідку. Обсмажити на соняшниковій олії. Щойно бекон трохи схопиться, додати трохи білого вина. Алкоголь випарується, залишивши післясмак. Після цього додати трохи соєвого соусу, але слід пильнувати, бо соєвий соус швидко випаровується, і курка може пригоріти.

Обсмажити філе з обох боків та запікати в духовці, розігрітій до температури 210 градусів протягом 10 хвилин. Якщо ж ви готуєте страву в польових умовах і духовки  під рукою немає, то страву можна приготувати і на пательні, але треба постійно перевертати філе, щоб бекон не пригорів.

А щоб прийдешній, 2020 рік був щасливим, готуючи святкове меню, варто врахувати уподобання Господаря року — Білого Металевого Щура. Як стверджують знавці фен-шуй, ця тварина всеїдна, ненажерлива і запаслива. Тож розмаїття новорічних страв їй точно сподобається. Щур не любить екзотику, тому краще готувати прості, але оригінальні страви. Будуть до смаку Щуру цікаві закуски, овочеві й фруктові салати, гарячі страви з нежирного м’яса, птиці, риби, і десерти. До речі, Щур дуже любить  солодке, тому дозвольте собі більше ласощів у новорічну ніч.

Щоб приготувати куряче філе,  начинене моцарелою та шпинатом за рецептом Богдана Суворова, візьміть:

160 г курячого філе
20 г моцарели
25 г шпинату
45 г бекону
30 мл соєвого соусу
Сіль, перець, соняшникову олію для маринування

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!