Готуємо неймовірний шоколадний фондан
На вулиці все холодніше, і світ довкола змінюється в передчутті зимових свят. Вітрини стають чарівно-святковими, з кав’ярень лунають пісні Френка Сінатри, а кухні господинь сповнюються пряними ароматами. В програмі Наряд на кухню ми розпочинаємо готувати святкові страви. Сьогодні це шоколадний фондан. А помічником до Ірини Зінчук на чергування заступає ресторатор, шеф-кондитер Катерина Яблонська.
До речі, фондан — це популярний французький десерт. І він досить молодий, адже став всесвітньо популярним лише наприкінці XX століття. А щодо його походження сперечаються кілька іменитих кулінарів. За однією з версій, француз Жан-Джордж Фонгеріхтен вперше приготував його в 1987 році. Тоді він був шеф-кухарем нью-йоркського ресторану Лафаєтт і просто помилився з рецептом.
Десерт схожий на кекс, та має дуже ніжну, рідку начинку. Хоча цей смаколик і ресторанного рівня, в приготуванні дуже легкий.
Змішати яйця з цукром на паровій бані. Окремо з’єднати розтоплений шоколад із вершковим маслом та додати яєчну масу. Розмішати до однорідності й доєднати борошно. Розлити тісто в 3-4 формочки. Якщо ваші форми металеві, бажано змастити їх маслом. Якщо силіконові — змащувати нічим не треба. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 8 хвилин. Фондан готовий!
Щоб приготувати шоколадний фондан за рецептом Катерини Яблонської, візьміть:
4 ст.л. борошна
6 ст.л. цукру
100 гр чорного шоколаду
3 яйця
100 гр вершкового масла
Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM.