Готуємо Салат Yellowstone
Сьогодні ми приготуємо дуже апетитний, яскравий салат. Він стане гарним початком новорічного застілля чи додасть вам наснаги після важкого бойового завдання. Мене звати Ірина Зінчук і разом зі мною в наряд на кухню заступає автор цього рецепту — Богдан Мацюра, ветеран АТО, а нині власник і шеф-кухар Львівського ресторану здорової їжі Гейзер. Привіт, Богдане! Розповідай, що за страву ти вигадав!
Червону цибулю нарізати кільцями, трохи пом’яти. Маринувати в суміші цукру та оцту 5 хвилин. Листя салату, різновидів латук, рукола і радічіо, змішати у великій мисці. Можна брати листя будь-якого салату, що вам смакує. Додати помідори чері, відварені й нарізані перепелині яйця, сир фета та куряче м'ясо. Куряче м'ясо слід завчасно приготувати на парі. Так ви збережете його користь і соковитість. Родзинкою цієї страви є дуже смачний соус із лимонного соку, меду та суміші італійських страв. Салат викласти шарами: зелень, помідори, яйця, м'ясо, сир, маринована цибуля. А зверху — медовий соус.
До речі, вживання овочевих і фруктових салатів уповільнює процес старіння мозку і знижує ризик розвитку деменції. Шпинат, крес-салат, рукола, радічіо — багаті хлорофілом, який сприяє посиленому транспортуванню кисню в мозок, вітаміном К, який покращує когнітивні функції мозку, та фолатами, що покращують пам'ять.
Щоб приготувати Салат Yellowstone, візьміть:
40 г листя салату
20 г маринованої цибулі
50 г помідорів чері
30 г сиру фета
3 перепелині яйця
80 г курячого м’яса
40 г медового соусу
італійські трави за смаком
Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!