Картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона
Вражай побратимів вишуканими стравами, які можна приготувати навіть у польових умовах. Що для цього потрібно – радимося із професійними шеф-кухарями в програмі Наряд на кухню.
Сьогодні ми готуватимемо картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона і в помічники до нас в наряд на кухню заступає ресторатор, шеф-кондитер Катерина Яблонська.
Картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона підкорило весь світ своєю простотою і найніжнішою текстурою. Пюре Робюшона стало навіть популярнішим за самого автора. Хоча варто зауважити, що Жоель Робюшон відзначений всіма вищими державними нагородами Франції, став титулованим кухарем тисячоліття і чи не найуспішніший ресторатором.
На перший погляд здається, що це легка страва, але її потрібно готувати правильно. Насамперед необхідно підібрати картоплю. Вона повинна містити велику кількість крохмалю. Картоплю слід відварити в мундирі. Варити її слід до готовності, приблизно 30 хвилин. Злити повністю воду, почистити картоплю та розчавити її. Додати нарізане кубиками вершкове масло і влити молоко. Сіль та перець додавати наприкінці приготування.
Це пюре дуже відрізняється від звичайного, адже в ньому немає води, але є дуже велика кількість вершкового масла. Картопля вбирає вершковий і молочний смаки і є ніжною та ароматною. Пюре потрібно відразу подавати до столу і пам’ятати, що це страва одного дня.
Щоб приготувати картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона потрібно:
1 кілограм картоплі
200 грамів вершкового масла
250 мілілітрів гарячого молока
по дрібці солі і перцю
А ще, обовязково, — гарний настрій. Готуйте з нами бо все смакує з Армія FM!