Картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона

Картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона

Вражай побратимів вишуканими стравами, які можна приготувати навіть у польових умовах. Що для цього потрібно – радимося із професійними шеф-кухарями в програмі «Наряд на кухню».

 

 

 

 

 

 

Сьогодні ми готуватимемо картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона і в помічники до нас в наряд на кухню заступає ресторатор, шеф-кондитер Катерина Яблонська.

Картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона підкорило весь світ своєю простотою і найніжнішою текстурою. Пюре Робюшона стало навіть популярнішим за самого автора. Хоча варто зауважити, що Жоель Робюшон відзначений всіма вищими державними нагородами Франції, став титулованим кухарем тисячоліття і чи не найуспішніший ресторатором.

На перший погляд здається, що це легка страва, але її потрібно готувати правильно. Насамперед необхідно підібрати картоплю. Вона повинна містити велику кількість крохмалю. Картоплю слід відварити в мундирі. Варити її слід до готовності, приблизно 30 хвилин. Злити повністю воду, почистити картоплю та розчавити її. Додати нарізане кубиками вершкове масло і влити молоко. Сіль та перець додавати наприкінці приготування.

Це пюре дуже відрізняється від звичайного, адже в ньому немає води, але є дуже велика кількість вершкового масла. Картопля вбирає вершковий і молочний смаки і є ніжною та ароматною. Пюре потрібно відразу подавати до столу і пам’ятати, що це страва одного дня.

Щоб приготувти картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона потрібно:

1 кілограм картоплі

200 грамів вершкового масла

250 мілілітрів гарячого молока

по дрібці солі і перцю

А ще - обовязково – гарний настрій. Готуйте з нами бо все смакує з Армія ФМ