Святкова вечеря з перепілок

Святкова вечеря з перепілок

Що ми тільки з вами вже не готували! Салати, пасту, ризотто та чимало десертів! Сьогодні ж пропоную урізноманітнити меню стравою ресторанного рівня, яка стане окрасою сімейної вечері чи святкового частування. На кулінарне чергування заступили Ірина Зінчук і переможець проєкту Майстер шеф. Професіонали Павло Серветник. Паша розкрив секрети своєї авторської страви, якою ви справді вразите рідних чи побратимів.

 

Насамперед змішайте кокосове молоко з соєвим соусом, спецією карі й сумішшю перців. До речі, кокосове молоко ви можете зробити власноруч. Для цього одну порцію кокосової стружки залийте двома порціями кип’ятку, накрийте кришкою та залиште на пів години. Після цього масу перебийте за допомогою блендера. Процідіть через марлю. Отримана рідина і є кокосовим молоком! На пательні обсмажте кунжут. Помиті та просушені перепілки щедро змастіть щойно приготованим соусом. Залишок соусу залийте всередину перепілок. Так вони стануть м’якими й соковитими. Загорніть кожну перепілку в фольгу і покладіть на деко. Запікайте в розігрітій до 130 градусів духовці протягом 30 хвилин. Після цього розгорніть фольгу та запікайте ще 15-20 хвилин при температурі 200 градусів до хрумкої, золотавої скоринки. Перш ніж подати, страву щедро притрусіть кунжутом.

До слова, перепеляче м`ясо — дуже калорійний продукт. Перепілка в п’ять разів калорійніша за курятину. Але жиру в цьому м’ясі всього лише близько 2,5%, а білка аж до 23%! Тобто м`ясо перепілки є гарним джерелом білка, з низьким вмістом жиру. Воно багате вітамінами А, В1 та В2. А ще мітить велику кількість мікроелементів і мінеральних речовин. Тож страви з перепілки дієтичні та дуже корисні.

Щоб приготувати перепілки за авторським рецептом Павла Серветника, візьміть:

4 перепілки;

250 грамів кокосового молока;

30 грамів соєвого соусу;

5 грамів спеції карі;

кунжут, суміш перців до смаку.

Готуйте з нами, бо все смакує краще з Армія FM!