Зараз в ефірі:

2023 — стане роком звільнення всієї території України від російських загарбників

31.12.2022
2023 — стане роком звільнення всієї території України від російських загарбників

Закінчується 2022 рік. Для України він став справжнім випробуванням і страшною реальністю, адже на нашу землю прийшла війна.

Сусід і заклятий ворог українського народу російська федерація розв'язала підлу і невмотивовану криваву бійню в нашій країні, причини якої, попри всю риторику кремля про "захист русских", "денацифікацію", "демілітаризацію" України, виявилися банальними й зрозумілими усьому світу: росіяни прийшли на нашу землю — знищити Українську державу та українців як націю. Саме тому на захист країни піднявся увесь український народ, підтриманий народами вільного світу. Загарбницькі плани кремлівського диктатора путіна було розбито вщент спротивом ЗСУ, волею й духом українців, підтримкою наших друзів і партнерів з усього світу. Ми об'єдналися, щоб перемогти темряву і зло, яке путінський режим вирішив нав'язати світу. І саме Україна очолила рух опору і спротиву проти диктатури, тиранії, людиноненависницької кровожерливої політики насильства кремлівських посіпак.

За 10 місяців глобальної несправедливої війни кремля проти України українські воїни не тільки повністю зламали плани путіна про швидку окупацію України, але й зуміли знищити понад 100 тис. окупантів, тисячі одиниць військової техніки та ракет, кораблі та літаки, численні військові бази, аеродроми та склади з боєприпасами. Збройні Сили України звільнили вже більш ніж половину територій, які Росія захопила після 24 лютого 2022 року. Станом на листопад 2022 українські сили звільнили майже 78 тис. км² своєї території. Ключовими етапами звільнення території України стали: витіснення росіян з-під Миколаєва; вихід зс рф під загрозою розгрому й оточення з-під Києва, а також всієї території Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської областей; виграна битва за Харків; вибиття росіян з острова Зміїний; Балаклійсько-Куп’янська офензива; звільнення Святогірська та Лимана і перехід в наступ на Сватове-Кремінну; звільнення Херсона, героїчна оборона Бахмута. ЗСУ показали себе найбільш креативною сучасною армією світу. Деякі дії наших армійців стали унікальними. Приміром, фахівцям ЗСУ вдалося пристосування американських високошвидкісних протирадіолокаційних ракет з дальністю понад 100 км AGM-88 HARM до вітчизняних винищувачів. Крім того, в руках українських армійців цивільні коптери й дрони стали потужним елементом асиметричної війни з ворогом, дозволили здійснювати вогневі атаки далеко за межами можливостей наявної зброї, зокрема, на території окупованого Криму. ЗСУ провели першу у світі масштабну операцію у вигляді атаки рою морських дронів на потужні та дорогі військові кораблі.

Це було практичне використання "москітних стратегій". Йдеться про атаку морськими дронами-камікадзе великих кораблів "у надзахищеному місці" будь-якого флоту — власній бухті. 29 жовтня ЗСУ атакувала кораблі РФ у окупованому Севастополі саме таким озброєнням. За майже рік війни ЗСУ стали однією з найпотужніших армій регіону. Разом із тим, вмілі дії Збройних Сил дозволяють тепер політикам казати про українські умови перемовин та припинення війни.

Напередодні нового 2023 року українці, які зараз долають неймовірні труднощі, з надією дивляться у майбутнє. Ми сподіваємося на мир та спокій, які дуже скоро запанують на нашій землі. З болем та сумом згадуємо усіх, кого втратили у цій підлій путінській війні. Герої, що віддали свої життя за Україну, навічно будуть жити у наших серцях та душах! Вічна їм пам'ять і шана! Слава усім нашим незламним захисникам на фронті. В окопах, у холоді, під обстрілами, з мінними полями навколо ви мужньо захищаєте рідну землю, свій дім, свою родину! Нас нікому не вдасться ні залякати, ні занурити у темряву і холод. Завдяки героїзму і майстерності Збройних Сил України та всенародній підтримці армії ми зупинили російських окупантів. А тепер мета України — повернути усю свою землю, включно з Кримом та українським Донбасом.

З вірою і надією зустрічаємо новий 2023 рік! Дякуємо кожному і кожній, хто зараз на фронті, за незламну силу волі, мужність та самопожертву. Бажаємо нашим захисникам і захисницям здоров'я, щастя, родинного тепла. І нехай прийдешній рік для всіх українців буде мирним та щедрим, сповнений теплом і світлом! Рухаємося разом до Перемоги!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!

З Новим 2023 роком!

Покриття
Надсилайте повідомлення
+38 097 1991.8.24
Наші соцмережі
Завантажуйте додаток